Lang

Ultimatna laboratorijska rezolucija za etiketiranje: iDPRT iT4P Thermal Transfer Printer

2023-08-10 17:26

Nakon ulaska u biomedicinsku ili farmaceutsku laboratoriju, mogli biste odmah primijetiti niz etiketa i upozorenja povezanih na reagentne boce, laboratorijske cijevi i laboratorijsku opremu. Danas je većina laboratorija pozdravila rukopisane etikete, umjesto da odlučuju za štampače etikete da se nose sa svojim sve kompleksnijim potrebama etikete. Ako sadržaj etikete nije jasan ili bar kodovi postanu zamršeni, može dovesti do zbunjenja uzorka ili čak uzrokovati stanje u eksperimentima. Ovi izazovi naglašavaju važnost jasnog, trajnog i efikasnog etiketiranja u laboratorijama. U odgovoru na to, iDPRT je uveo termalni tiskar iT4P transfer, koji je postao sveobuhvatljivo rješenje etiketiranja laboratorija.

iT4P termalni tiskar prijenosa

Labeling in Laboratories

Raznolikost laboratorijske opreme, od testnih cijevi i kontejnera uzoraka do većeg aparata poput mikroskopa ili centrifuga, zahteva tačnu etiketu.

Ove etikete obično uključuju informacije poput imena uzoraka, specifičnu barkodu (poput Koda 128 ili 2D barkoda), datum kolekcije ili stvaranja, individualnu odgovornost za njega i bilo kakve važne sigurnosti ili podatke za rukovanje.

eksperiment u laboratoriji

Osim toga, mora staviti etikete za upozorenje bezbednosti na kontejnere ili određene skladište za laboratorijske materijale koje su spremne za spajanje, eksploziju ili izložbu toksičnih ili korozivnih vlasništva. To osigurava jasno upozorenje za korisnike.

eksperiment u laboratoriji

Proizvodnja etiketa za laboratorijsku postavku nije mala. Tržište je poplavljeno prenošenim štampačima za brzo i lako štampanje, ali termalne etikete koje su isplanirale često su osjetljive za toplinu i hemijsku oštećenje.

Uz prolaz vremena, ove etikete mogu izgubiti jasnost, uzrokujući potencijalne mješavine sa uzorcima i čak ugroziti dijagnozu pacijenata. Međutim, sa HPRT iT4P štampačom barkoda, na ruci je strašno rješenje.

iDPRT iT4P: Osobuhvatljiva rešenja oznake za laboratorije

Visoki kvalitet - izdržljivo štampanje etiketa

Preglednik iDPRT iT4P desktop a koristi termalnu tehnologiju štampanja, koristeći zagrijanu štampanu glavu kako bi prebacio ugljični prah sa vrpca na etiketu, što rezultira izdržljivim etiketama i barkodima.

Podrška podstretnih etiketa

Ova razlika je kritična: za razliku od termalno osetljivih etiketa koja se tendencija da se osvrne i ne mogu podnijeti toplinu, iT4P može da uključi razne etikete kao što su PP, PET i vinil. Ovi materijali mogu podnijeti ekstremne tekućine temperature, otporiti koroziju od većine hemikalija i održati čitavu i integritet tokom dugih perioda.

ugljična kaseta u štampaè iDPRT iT4P desktopa

Kompatibilnost različitih dimenzija etiketa

U laboratorijama, sa mirijadom različitih kontejnera, reagentnih boca i opreme, takođe su potrebne veličine etikete značajno različite. IT4P termalni prenos prikladno upravlja ovom raznolikošću, podržavajući otisak udovice od 25,4 mm do 118mm.

Bilo da je to velike etikete instrumenta, oèigledno znakove upozorenja, ili šipke krvnih uzorka, iT4P može lako otiæi. Osim toga, vrste etiketa koje se koriste u laboratorijama su široke, uključujući kontinuirani papir, etikete praznina i etikete crne znakove; iT4P odgovarajući rješava ove različite tipove etikete.

Visoka rezolucija

Stvarač iT4P serije nudi dve rezolucije štampanja: 203dpi i 300dpi. Za one koji trebaju da štampaju mali, detaljni sadržaj i barkodi, opcija 300dpi je prikladnija. Njegova brzina štampanja je takođe pohvalna – sa brzinom do 8ips na 203dpi, može brzo otisnuti do 180 etiketa dužine od 6,5cm na minutu.

Versatilna kapacitet štampanja Barcode

Ovaj profesionalni štampar barkoda je sposoban da štampa ogromni niz barkoda, uključujući često korišteni Kod 128, EAN i QR kodove u laboratorijama. Posebno sa povećanjem korištenja QR kodova, iT4P može da se suočava sa laboratorijskim sistemima upravljanja informacijama kako bi grupa stvorila i štampala dosta laboratorijskih barkodskih etiketa. Skeniranje tih QR kodova odmah će pokazati sve parametre uzorka.

Laka upotreba

Lako korištenje je još jedno osvjetljenje ovog štampača. To uključuje dodirnu ekran od 3,5 inča, osiguravajući intuitivne operacije. Promjena glave otisaka je vazduh, omogućavajući čak i novima da ga uzmu brzo.

iDPRT iT4P termalni prenos štampar opremljen lakom zamjenom TPH

Poveznost

S obzirom na povezanost, moguće su WiFi i Bluetooth povezane veze, nude korisnike povećanu fleksibilnost i prikladnost. Na primer, ako je vaša laboratorija velika, otvorena prostora bez fiksnih radnih stanica, funkcija WiFi omogućava otisak etiketa iz bilo gde bez da se zategne dugim kablovima ili da se mora pomjeriti štampar. Osim toga, uključujući opcionalne module poput rezača ili preglednika etiketa, efikasnost etikete je značajno povećana.

iDPRT iT4P termalni prenos štampaè nudi više opcionalnih modula

Набор проекта маркета

Možete takođe iskoristiti naš slobodni program za dizajn etiketa etiketa laboratorije, kao što su etikete krvnih cijevi, etikete test cijevi, etikete laboratorijskih primjeraka, etikete laboratorijskih reagenta itd.

IT4P termalni prenos je jak, izdržljiv i nudi odličnu vrijednost za novac. To je idealno za medicinske i kliničke laboratorije, biohemijske istraživačke objekte, farmaceutske i biotehničke kompanije i fakultetske laboratorije. Čisto i lako čitajuće etikete i barkode značajno će smanjiti različite hassle u laboratorijskom postavku. Osim toga, izvan laboratorijskog okruženja, iT4P može da štampa etikete imovine, etikete ploče okruženja, žice i kablovske etikete, pružajući sveobuhvatno rješenje označavanja za vašu organizaciju ili poduzeću.


Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT