Lang

Razumevanje detekcije crnog znaka u štampačima etiketa

2023-08-18 17:09

Kada se na tržištu za štampače etikete često nalazi u raznim tipovima etiketa, uobičajeno je susresti s a različitim tipovima etiketa, uključujući kontinualni papir, prazni papir i posebno "etikete crne znake". Mnogi moderni štampači etikete naglašavaju svoju naprednu mogućnost otkrivanja crnih znakova. To podiže dva osnovna pitanja: Koja je značajnost crnog znaka? A kako funkcija otkrivanja crnih znakova poboljšava učinkovitost štampača etiketa? "

Ovaj članak ima cilj da demystifira koncept ’crne znake’ i da se pretvori u glavnu ulogu otkrivanja crnih znakova u optimizaciji funkcionalnosti štampanja etiketa.

Razumevanje Crnog Marka

Crna značka je u suštini crna linija pronađena na obrnutoj strani etikete koja se ponaša kao vodič za poziciju. Njezina glavna funkcija je pomoći štampaču etikete u to čno identifikaciji i pokazivanju poèetka svake etikete, osiguravajući tačnost štampanih sadržaja. Etikete crne oznake su predominantno napravljene od termalnih adhesivnih materijala, uključujući vinil, PVC, etikete odjeće, sintetički papir i vodootporan termalni papir. Te etikete su široko korištene u raznim sektorima poput maloprodajne, logistike, zdravstvene zaštite, proizvodnje i modne industrije.

Mehanizam iza detekcije crnog znaka

Skrivači etikete otkrivaju crnu oznaku na obrnutoj strani etikete koristeći ugrađeni reflektivni senzor crnih znakova. Isključeni princip je jednostavan: dok se etiketa napreduje kroz štampač, senzorov svetlosni izvor osvjetljava crnu oznaku. S obzirom na crnu vlasništvo apsorbiranja svetla, svjetlo se odražava natrag senzoru smanjuje. Ova promjena intenzitete svjetlosti otkriva senzor, koji potom signalizuje štampar o poèetku sljedeće etikete, osiguravajući metikuloznu poziciju.

Detekcija crnih znakova u tiskaču etiketa

Alternativni metodi pozicije etiketa

Izvan crne oznake, tržište nudi stalne i praznine papire. Neprestano papir je u suštini neoprekinut rol, omogućavajući korisnicima fleksibilnost da tiskaju etikete različitih dužina, kao što su etikete odjeće ili etikete pakiranja. Ove etikete uglavnom zavise od pokreta rolera za tačnu poziciju. U suprotnom, prazni papir ima minutni prostor između svake etikete, koji su svi predodređene veličine. Papir koji obično koristi senzor prolaznih praznina kako bi otkrio prazninu između etiketa, olakšao precizno poziciju.

Kraj položaja crnog znaka

Prednost položaja crnih znakova je neparalena preciznost. S obzirom da crna značka služi kao jasan, razumljiv indikator, otisci termalne etikete mogu neprilično odrediti početak svake etikete. Na primjer, tokom brzog otkrivanja sesija, crne oznake osiguravaju da se svaka etiketa sa preciznošću štampa, eliminiše svake šanse da se preokrene ili propadaju.

U usporedbi, kontinualni i prazni papiri mogu povremeno susresti sa izazovima pozicije. Za praznine papire, posebno kad se bave okruglim ili neregularno oblikovanim etiketama, nepristojne ili različite praznine mogu predstaviti izazove za detektive senzora. Postavljanje kontinualnog papira uglavnom pogađa pokret rolera, i svaka obuka ili nestabilnost može ugroziti poziciju etiketa.

iDPRT-ov državni štampar termalnih barkoda je opremljen plethorom tehnologija pozicije. Na primjer, termalni štampar za desktop iD4S ne samo podržava crno označavanje, nego uključuje i druge visoke precizne senzore, uključujući senzore praznina i senzore za papir. Ove kolektivne karakteristike garantuju tačnost i tekućinu u svakom štampnom ciklusu.

ID4S termalni tiskar za desktop ima senzor praznina i senzor crnih znakova

iDPRT-ovi štampači za štampu barkoda su široko proširili naglašavanje preko domena poput maloprodajnog, odjeća, logistike, skladišta, zdravstvene zaštite i proizvodnje. Prelaze u štampi različita raspona etiketa, od znakova cena i etiketa police kako bi izrazili putovne ploče, etikete lijekova i etikete proizvoda. Osim toga, oni su odgovarajući za obrađivanje specijalizovanih materijala za etikete kao što su etikete odjeće i vinil. Bez obzira na specifičnu potrebu, iDPRT se pojavljuje kao avion visokopreciznih rešenja štampanja za njegove korisnike.


Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT