Lang

iDPRT Industrijalna rešenja štampača Barcode za automobilnu industriju

2023-08-09 17:17

U automobilskoj industriji, važnost identifikacije delova i praćenosti ne može biti prekinuta. Podseæa se zbog pogrešnih delova može koštati proizvođača milione i oštetiti reputaciju. Jedna od ključnih tehnologija koja omogućava tačnu identifikaciju delova je korištenje 2D barkoda, uključujući QR kodove i kodove datoteksa. Kada su otišli s naglaskom na tačnost i otpornost, ovi kodovi postaju instrumentalni u garanciji praćenosti delova. To ukazuje na neophodnu ulogu industrijskog štampača barkoda, a iDPRT je na prednju stranu pružanja tih rešenja u automobilskoj industriji.

ИДПРТ индустриални баркод принтери

2D Barcodes u automatskoj industriji

Automotivne komponente, od malih senzora do velikih pokrivača motora, označene su barkodima za identifikaciju. Obično se koriste dvodimenzionalni barkodi poput QR kodova ili kodova Matrix podataka. Ovi šifre često sadrže detalje poput broja delova, serijskog broja, datuma proizvodnje i drugih specifičnih podataka poput informacija dostavljača i brojeva serije.

auto delovi

Možda se pita, zašto ne koristimo jednodimenzionalne barkode? U usporedbi sa jednodimenzionalnim barkodima, dvodimenzionalni kodovi na automobilskim dijelovima imaju veći kapacitet, omogućavajući im da čuvaju više informacija. Osim toga, imaju jaku toleranciju greške. Čak i ako je šifra djelomično oštećena, originalni podaci još uvek mogu biti prikupljeni kroz mehanizme korištenja grešaka.

Otkrivanje tih dvodimenzionalnih kodova takođe mora biti u skladu sa standardima postavljenim regionalnim industrijskim asocijacijama, poput Kine Asociacije automobilnih proizvođača (CAAM), Automotivne industrijske akcije grupe (AIAG) u SAD-u i Evropske Asociacije proizvođača automobila (ACEA). Takva standardizacija osigurava da se ovi barkodi mogu univerzalno pročitati i razumeti, olakšati globalnu trgovinu i saradnju.

iDPRT iX4P industrijski štampar Barcode

U automobilskoj industriji, štampači barkoda iz industrijskog razreda često se koriste za etikete štampanja barkoda. Ovi štampači su dizajnirani kako bi izvršili velike štampe u teškim radnim okolinama. Obično su trajniji i brži u brzini štampa, sposobni da ispuni zahteve velike proizvodnje linije.

IDPRT iX4P industrijski barkodni štampar je jedan od najboljih industrijskih štampača barkoda, široko priznatih korisnicima za svoju jaku konstrukciju, impresivnu kapacitetu trbuha od 600 metara i učinkovite štampe, čineći ga odgovarajućim na rješavanju velike skale, intenzivnih štampanja zadataka u zahtevanju radnih okoliša.

iX4P barcode industrijski štampar

Industrijski štampar iX4P barkoda podržava štampu na različitim etiketnim materijalima, uključujući trajne sintetičke materijale poput PP i PE. Ovi materijali se često koriste za etikete automatskih QR koda zbog njihovog efikasnog otpora na visoke temperature, vlažnost, hemijsku koreziju i mehaničku obuku.

Ovaj štampač od 4 inča na industrijskom razredu nudi niz opcija preciznosti štampa, uključujući 203dpi, 300dpi, i ultra-visoki režim preciznosti do 600dpi. To osigurava da su štampani barkodi jasni, ispunjeni i lako skenirani. Osim toga, napredovali čip i veliki prostor skladišta štampača iDPRT osigurava gladniji i stabilniji proces štampanja.

Ključne karakteristike iX4P uključuju:

● Ogromni i određeni dizajn: iX4P je izgrađen za trajanje, sa dizajnom koji može podnijeti teške uslove automobilske proizvodnje okoline. To osigurava stabilnu funkciju čak i tokom dugih perioda kontinualne operacije.

● Visoka brzina → visoka rezolucija otisak: iX4P nudi visoko brzinu otisak da se održi sa brzinom proizvodnjom linijom. Podržava rezolucije za štampu 203dpi, 300dpi i 600dpi, osiguravajući da je svaki bar kod jasan i čitljiv.

● Versatilna materijalna kompatibilnost: iX4P je kompatibilna sa raznim materijalima, uključujući trajne vinil i sintetičke materijale poput poliestera i polipropilena. Može da podnese stalne papire, praznine, crne znakove papire, udarene etikete rupe, ECO termalne etikete i tako dalje.

● Jednostavna operacija: iX4P prikazuje dodirnu ekran od 3,5 inča, pružajući intuitivnu korisničku interfejsu koja jednostavlja postavku i operaciju ćišćaka. Osim toga, modularni dizajn glavne štampe je lako zameniti, minimizirati troškove za smanjenje vremena i održavanje.

● Jaka kompatibilnost i verzija: iX4P nudi različite opcije povezanosti, uključujući Ethernet, USB i serijske interfejse, sa opcionalnom podrškom WiFi. Podržava višestruke protokole štampanja, uključujući EPL, DPL, ZPL, ZPL-II i TSPL, i kompatibilna je sa Windows, Linux i MacOS-om.

Pored iX4P, iDPRT takođe nudi niz drugih industrijskih barkodskih štampača, uključujući i iX4R 4-Inch industrijski RFID Barcode štampar. Ovaj štampar RFID kombinira koristi štampanja barkoda sa naprednim sposobnostima tehnologije RFID-a, odgovarajućim za aplikacije u kojima je potrebno hvatanje podataka bez linije vida, poput skladišta ili velikih automobilnih proizvodnja objekata.

iX4R 4 Inch Industrial RFID Barcode Printer

RFID tehnologija se takođe primjenjuje u automobilskoj industriji. Na primjer, BMW koristi oznake RFID da prati proizvodnju motora u svom fabrici Regensburg u Njemačkoj.

S nastavkom napredovanjem automobilske industrije, potreba za efikasnim i zavisnim rešenjem štampanja barkoda je postavljena da se povećava. iDPRT, sa svojim gomilom nadređenih štampača industrijskih barkoda, je strateški postavljen da se održi ovom rastućem zahtevom, pomaže automatskim proizvođačima u unapređivanju njihove efikasnosti, kvalitete i profitabilnosti. Gledajući napred, očekujemo iDPRT da nastavi svoj putovanje na stazi, uvede još inovativnije rešenje u regiji industrijskog štampanja barkoda.


Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT