Lang

iDPRT Pomaže Logističkim pružateljima da postignu RFID inteligentni skladište

2022-11-18 09:37

Industrijski štampar Barcode

Počeli su brzi razvoj u doba inteligentne proizvodnje i industrije 4.0, više i većih kompanija kućanskih aparata počela obratiti pažnju na kvalitet upravljanja svojim vlastitim logistikom i skladištvom pod podrškom e-trgovinske industrije koji se postupno kreću ka pravom putu. Kako možemo poboljšati upravljanje i iskoristiti skladište i logistiku?

Inteligentni skladišteni sistem se temelji na tehnologiji RFID-a kao jezgra da shvati skladište platforme, inventar skladišta, automatski snimanje prihvaćenih i poslanih roba. RFID je tehnologija automatske identifikacije bez kontakta. Ova tehnologija koristi RFID elektronske oznake za zamjenu originalnog barkoda. Na temelju grupe i sposobnosti nekontaktiranog čitanja UHF RFID opreme, može shvatiti inventar i pregled grupe, i može se primjenjivati na razne kompleksne okoline. Sistem koristi srednji program RFID kao platformu za konfiguraciju višestrukih procesa poput skladišta, inventara i izvana. U raznim industrijama široko se koristi, poboljšanje učinkovitosti obrnutog skladišta je važna veza za poduzeća za poboljšanje učinkovitosti proizvodnje.

Сценарија логистики капета

Dugo vremena, velike robe poput frižidera i televizije boja su karakterizirane velikim volumom, velikim težinama, različitim specifikacijama pakiranja, niskom stupnjom automatizacije, konzumiranja vremena i intenzivnih skladišta radnog vremena, i visokom stopom greške roba u skladištu i izvan skladišta, pozivajući velike izazove za skladište i prevoz.

iDPRT surađuje sa velikom domaćom logističkom kompanijom, preuzima vodstvo uvođenja RFID tehnologije u scenu logističkog lanca opskrbe, uvede i iDPRT industrijski barkodni štampar ET42, i otiske RFID tri dokazne termalne etikete. Izštampajte i dodajte kodove etiketama kroz termalne etikete RFID i pročitajte informacije o TID (ID postavljen od proizvođača), poslajte informacije nazad na PC kroz štampač, vezajte se sa informacijama o proizvodima i štampajte novi sadržaj vezivanja koda kako bi postigli jedinstvenu identifikaciju; Prijenos bezkabilnih signala koristeći prostorni praznik velikih roba može shvatiti brz inventar i proces izabranja logistike, spasiti vrijeme i troškove rada, kao i postići brzo skladište i praćenje roba. To ne samo veoma smanjuje teret osoblja i poboljšava učinkovitost, nego takođe doprinosi stabilnosti i unaprjeđivanju lanca opskrbe tokom perioda unapređenja. Prema povratku klijenata, učinkovitost inventara u skladištu velikih komada je povećan više od 10 puta, učinkovitost revizije je povećan za 5 puta, a učinkovitost dostave je povećan za 150%.

Inteligentno upravljanje

Vrijedno je spomenuti da korištenje elektronskih znakova RFID može poboljšati učinkovitost inventara do više od 10 puta od tradicionalnog režima operacije, pomažući osobljama da se oproste sa teškim fizičkim i ponovnim radom inventara jednog po jednog. Vozač tereta je rekao: "Efikasnost preglede i isporuke skladišta je mnogo poboljšana, nekad je bio auto koji čeka robu, ali sada je to auto koji čeka robu, što se mnogo promijenilo."

Trenutno, ova velika logistička kompanija je potpuno primjenjivala oznake RFID u lancu opskrbe velikih roba i pružila integrisane lančane usluge opskrbe za napredne opskrbe. RFID etikete se primjenjuju tokom cijelog procesa iz skladišta fabrike završene robe, logistike lanca za opskrbu, skladište prednjeg fronta, na distribuciju terminala i obrnutu uslugu.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT