Lang

Kakve su variabilne etikete podataka i kako ih štampati?

2023-11-16 18:31

Pojavio se kao značajan digitalni način štampanja podataka, poznat po svojim prilagođenim sposobnostima, posebno u marketingu. U sektorima poput proizvodnje, proizvodnje i logistike uloga štampanja varijantnih etiketa podataka je neophodna. Ovaj članak deluje u kakve su znakove varijantnih podataka i efikasne metode štampanja njih.

iDPRT industrijski štampači barkoda.png

Kakve su Variable Data Labels?

Varibilne etikete podataka predstavljaju prekid tehnologije štampa, omogućavajući da svaka etiketa u štampi bude različita. Zamislite seriju varijantnih etiketa barkoda podataka; Svaki bi mogao predstavljati drugačiji proizvod, svaka sa svojom prièom isprièanom putem barkoda, QR kodova ili serijskih brojeva. Oni takođe mogu uključiti niz atributa proizvoda, opisa ili čak i specifične informacije o klijentima.

Čarolija iza ovoga je otisak etikete varijantnih podataka, digitalni štampački metod koji uključuje etiketu sa bazom podataka, stvarajući mnoge posebne etikete u jednom padu.

Etikete brodova i etikete adrese su obični primjeri etiketa varijantnih podataka koje mnogi ljudi prepoznaju. Koristeći štampač etikete, svaka etiketa se može prilagoditi specifičnim detaljima poput imena, adrese i jedinstvenog šifra praćenja -- to su promjene elementi koji definiraju etiketu.

ИДПРТ отпраћање написатела.png

Dodatno, uvezivajući uvoz Excel programa za štampanje etikete, podaci iz Excel mogu lako biti transformisani u grupe prilagođenih etiketa, značajno povećavajući učinkovitost rada.

Ova sposobnost omogućava proizvodnju višestrukih etiketa iz jednog osnovnog modela dizajna. Ova prilagodba je važna za efikasnost logistike, osiguravajući tačnu dostavu i praćenje pošiljka u pravom vremenu.

U praktičnim aplikacijama, posebno u scenarijima koji zahtevaju visoku prilagodbu i praćenost, poput praćenih kodova komponenta i etiketa proizvoda, njihova upotreba je još proglašena.

Aplikacije variabilnih etiketa podataka

1.Industrijska proizvodnja

U industrijskoj proizvodnji, široko se primjenjuju etikete varijantnih podataka. Od kompleksnih elektronskih komponenta do kompleksnih dijelova automobilskih mašina, te etikete povećavaju kvalitetnu kontrolu i streamliniraju proces podsećanja, uključujući vitalne informacije kao brojevi serija, šifre proizvoda kao što su Kod 39, QR kodovi, datumi proizvodnje i specifične detalje, osiguravajući da je svaki element praćen od skupljanja do krajnjeg korisnika.

IDPRT industrijski štampači barkoda su inženjerirani za visok volum, intenzivni barkod i štampanje etiketa, koji imaju jačan svim metalnim telom i visokokvalitetnim otisakom. Ovi štampači barkoda su savršeno odgovarajući za zahtev aplikacije u elektronskoj proizvodnji, proizvodnji mehaničkih dijelova i više.

Oni iznosi varijačne podatke štampanja kao što su šifre proizvoda, QR kodovi i serijski brojevi. Novi model iK4 ove godine pokazao je impresivnu funkciju u etiketama promjennih podataka i naljepnicama broja serije koje su sposobne za visok precizni izlaz sa preciznošću pozicije do ±0,2mm.

iDPRT iK4 industrijski barkodni štampar.png

Ovi jači industrialni štampači dolaze opremljeni različitim interfejsima, uključujući USB Host, i nude fleksibilne opcije povezanosti poput WiFi, paralelnih luka i čak i naprednih UHF RFID modula.

Njihov sistem i kompatibilnost softvera su vrhunska, podržavajući višestruke protokole štampanja poput ZPL, DPL i EPL, kao i zajedničke kompjuterske operacione sisteme. Neugodno se integriraju sa poduzetničkim sistemima poput ERP, MES i WMS koje koriste fabrike i proizvođači.

2.Logistička industrija

U logistiki, varijantni podaci obično uključuju elemente kao što su brojevi praćenja, adrese isporuke, informacije o primatelji i putevi isporuke. Ovi delovi podataka su ključni za osiguranje da su paketi tačno sortirani, putovani i dostavljeni na tačne destinacije.

3.Medicinska industrija

U zdravstvenom sektoru se koriste varijantne etikete podataka kako bi se osigurala tačna identifikacija pacijenata, etiketa lijeka i pratila uzorke u laboratorijama.

For instance, the iDPRT desktop barcode printer can swiftly produce variable data labels including patient ID tags, prescription labels, and medical sample labels. Taj precizan etiketing pomaže da spriječi medicinske greške i podrži pružatelje zdravstvene pomoći u pružanju lične brige.

U skladu s skenerom iDPRT-a, sistem omogućava brzo i tačno uhvatiti i čitati informacije, povećati preciznost i efikasnost upravljanja lijekovima.

Dok se tehnologija napreduje, brzina generiranja znakova varijantnih podataka povećava se, povećava bar za tačnost podataka o etiketi. Da bi se ovo riješio, iDPRT je razvio novi integrirani otisak etiketa i inspekcijski sistem, koji dodaje modul OCR čitanja industrijskim tiskarima. To osigurava da su promjene podataka štampane slobodne od duplikata, omisija, i čak omogućavaju da se ponovo otkriju oštećene etikete barkoda.

Ako tražite pouzdan štampar za serijske brojeve, barkode ili druge potrebe za štampom varijantnih podataka, slobodno se obratite u kontakt sa nama. iDPRT je obavezan za pružanje pouzdanih i efikasnih rešenja štampa kako bi povećala vašu efikasnost i produktivnost rada.


Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT