Lang

Izabranje desnog štampaèa Barcode: Zašto programiranje jezika

2023-09-01 16:15

Kada ste na tržištu za štampač barkoda, verovatno ćete razmotriti standardne specifikacije poput brzine i rezolucije otisaka. However, one critical yet often overlooked factor is the command set. U specifikacijama, možete se susresti sa terminima poput „ZPL“ ili „TSPL“, koji bi mogli početno izgledati zbunjujući. Ovi termini se odnose na programiranje jezika ili komandne sete koje upravljaju operacijama štampara.

štampači barkoda

Обични методи отпечатка у Баркодовима

Prije nego što se ulazi u intrikacije komandnih setova, važno je prvo ispitati primjerne metode štampanja koje su zaposlili termalni štampači barkoda.

Možete razmotriti opcije poput štampanja na kompjuterskom vozaču ili korištenja slobodnog programa za editiranje etiketa za vaše potrebe za štampom. Osim toga, mobilni štampi su u poslednje vreme dobili popularnost. U osnovi, ove različite pristupe mogu biti kategorizirane u dve glavne vrste: otisak bitmapa i otisak zapovijeda.

1. Bitmap otisak

Pisanje bitmape uključuje preobraćanje cijelog dizajna etikete u sliku matrice to čki (ili bitmapu) i šalje je direktno na štampar. Svaka točka (ili piksel) u bitmapi ima određenu lokaciju i vrednost boje.

Driver-based or software-based printing usually employs bitmap printing. Ovde je sposobnost reprodukcije dizajna sa visokom preciznošću, jer direktno štampa svakog piksela.

2. Zapovjedništvo postavlja štampu

Zapovjedništvo postavljeno štampanje u štampačima etiketa barkoda uključuje korištenje specifičnih programiranih jezika ili zapovijedi za kontrolu procesa štampa. Ove zapovijedi upućuju štampaču šta, kada, i gde da štampaju tekst, barkode i grafike.

Na primjer, možete poslati niz zapovijedi da štampate barkoda u središtu etikete, slijedite liniju teksta ispod njega. Napravljeni firmware ili mikroprocesor štampača interpretira i izvršava te zapovijedi, osiguravajući precizni izlaz.

Prednost ovog metoda je njena fleksibilnost i preciznost. Korisnici mogu kontrolirati svaki element na etiketi, uključujući njegovu poziciju, veličinu i stil. Osim toga, zato što šaljete samo zapovijedi umjesto celog slika, transfer podataka je obično brži i efikasniji.

U polju termalnih štampača, štampanje bitmapa i komandna postava štampanje svake nude različite prednosti. Bitmap štampanje funkcioniše prevodeći podatke piksela iz slike, idealno za brzo termalno štampanje etiketa, ali ograničeno rezolucijom slike.

Sa druge strane, štampanje zapovjednika pruža veću tačnost i prilagodljivost, omogućavajući korisnike da metikuloski prilagode postavljanje i dimenzije barkoda, teksta i grafike. Ova metoda je posebno korisna za dizajne termalne etikete od krojača. Što se tiče prijenosa i skladišta podataka, otisak bitmapa može biti malo intenzivniji, dok je otisak zapovijeda posebno efikasniji.

Koji programirani jezici koriste štampače?

U štampu barkoda, komandni seti su u suštini specijalizovani programirani jezici koji su prilagođeni za operacije štampača. These languages define how the printer functions, design labels, and executes print tasks. Ispod je neki od ključnih jezika programiranja koji sastavljaju ove komandne sete:

1.ZPL (Zebra programirani jezik)

Ovo je komandni jezik koji je razvila Zebra. Koristi se za crtanje teksta, oblika, barkodova i slika i za kombinaciju ovih elementa za štampu.

Podrška tipa Barcode u ZPL:

1D Barcodes: Uključujući ali ne ograničeni kod 39, Kod 128, EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, Kodabar, Interleaved 2 od 5 itd.

2D Barcodes: Kao QR kodeks, Data Matrix, PDF417, Aztec, MaxiCode itd.

2.EPL (Eltron Programming Language)

Ovo je originalni jezik programiranja za štampače Eltrona, koji je sada dobio Zebra. EPL se uglavnom koristi za stariji štampači na desktopu i ima relativno jednostavnu sintaksu, čineći odgovarajuću za početnike.

Podržana tipa Barcode u EPL:

1D Barcodes: Kod 39, UPC-A, EAN-8, EAN-13, Kod 128, Kodabar itd.

2D Barcodes: QR Code, Data Matrix, itd.

3.TSPL (TSC printer jezik)

Ovo je program jezik koji je razvio TSC. TSPL je dizajniran za ispunjavanje različitih potreba štampa, od jednostavnih tekstnih etiketa do kompleksnih dizajna etiketa.

Podržana tipa Barcode u TSPL:

1D Barcodes: Code 93, Code 39, EAN-128, EAN-13, UPC-A, Codabar, Interleaved 2 of 5, etc.

2D Barcodes: QR Code, Data Matrix, PDF417, Aztec itd.

4. DPL (Datamax printer jezik)

Ovo je program jezik koji je razvio Datamax. DPL pruža korisnicima jednostavan i snažan način da kontrolišu sve funkcije štampača, od osnovnog dizajna etiketa do naprednog serijskog broja i promjennih aplikacija podataka.

Podržana tipa Barcode u DPL:

1D Barcodes: Interleaved 2 of 5, Code 39, EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, Code 128, Codabar itd.

2D Barcodes: QR Code, Data Matrix, PDF417, Aztec, MaxiCode itd.

Why Choose a Printer with Multiple Programming Languages?

Printeri kompatibilni sa višestrukim jezikom programiranja nude nekoliko prednosti:

1. Fleksibilnost

Dozvoljava da bezvezan prelaz između različitih okoliša i sistema bez potrebe da modifikuje postojeće softver ili prepisa zapovijedi za štampu.

2.Efikasnost koštanja

Za kompanije koje koriste štampače iz višestrukih znakova ili onih koji su kupili štampače koristeći različite jezičke setove u različitim vremenima, kompatibilnost sa višestrukim komandnim setima eliminiše potrebu za kupovinom i održavanjem višestrukih softvera apartmana.

3.Jednostavna integracija

Eliminira probleme kompatibilnosti kada uključuje nove hardver ili softver sisteme, streamlinira proces integracije.

4.Povećana učinkovitost

Idealno za kompanije koje zahtevaju dijeljenje štampara u višestrukim lokacijama ili odjelima, jer pojednostavlja operativni tokovi rada i poboljšava učinkovitost rada.

štampači barkoda

Profesionalni štampači serije iDPRT iT4X su kompatibilni sa četiri glavne jezika programiranja: TSPL, ZPL, EPL i DPL.

podržava višestruke interfejse

Oni podržavaju štampu široke grupe tipa barkoda, uključujući ali ne ograničene na Kod 39, Kod 93, Kod 128, UPC i EAN. Ovi termalni štampači iznimno proizvode visoke preciznosti, prilagođene etikete barkoda, kao što su etikete imovine, etikete elektronskih proizvoda i medicinske etikete.

This thermal transfer printer integrates seamlessly with iDPRT’s proprietary label editing software, enabling effortless label customization. softver ne samo podržava višestruke jezike i različite simbole, nego takođe uključuje i 1D i 2D šifre. Osim toga, korisnici imaju opciju da ukljuèuju logove i slike. Za dodatnu prikladnost, štampar olakšava većinu štampanja kroz uvoz Excel podataka.

S obzirom na zahtev za proširenim, neprekidnim štampom, serija iT4X sadrži do 300 metara ekstra dugačkog režnjaka, tako minimizirajući poremećaje zbog zamjene ribona.

Ovaj štampač za etiketu barkoda takođe pruža fleksibilnost da se beznačajno mijenja između 203 DPI i 300 DPI rezolucije štampanja bez napora zamjenjujući glavu štampanja. Ova funkcionalnost garantuje najjasniju i preciznost u štampanom izveštaju, potrebnim potrebama za štampom različitih etiketa. Bilo da li je zadužen sa proizvodnjom visoke precizne male etikete ili postizanjem brzog, visoko efikasnog štampanja, ovaj štampar ispunjava te zahteve, nudi korisnike neparaženu prikladnost.

iDPRT iT4X serija ima kapacitet ugljenika od 300 metara

When choosing a barcode printer, programming language is a significant consideration for information technology professionals, software developers, and technology integrators. Sposobnost biti kompatibilna sa višestrukim jezicima programiranja je sigurno velika prednost. To je posebno tačno kada se prelazi između štampača u komplikovanom hardware i softwarskom okruženju. Ako imate bilo kakve istrage ili trebate dodatne upute za izbor štampara barkoda, iDPRT je spreman da ponudi specijalizovane savjete i rješenja.


Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT Desktop Barcode Printer, Industrial Barcode Printer, Mobile Printer, RFID Barcode Printer, Card Printer, PDA, Barcode scanners- iDPRT